3XN færdiggør 45.000 m2 stort byggeri i Stockholm

Ikke mindre end 2.500 medarbejdere flytter d. 2. juni ind i det nye 45.000 m2 store hovedkvarter i Sundbyberg, 5 km uden for Stockholm City. Det nye hovedsæde for Swedbank bliver et af Sveriges mest moderne og innovative kontorbyggerier – med vægt på transparens, skandinavisk enkelhed og dynamiske sociale miljøer.

Designet tager afsæt i Swedbanks kerneværdier: åbenhed, enkelhed, omtanke og holdbarhed. Arkitekturen bygger således direkte videre på organisationens profil som en på én gang solid, velkonsolideret og moderne bankvirksomhed, fortolket gennem 3XN’s filosofi omkring adfærd og arkitektur.

Et design der fordrer interaktion og visuel kontakt

Bygningen bliver et fyrtårn inden for svensk kontorbyggeri med sit innovative og transparente udtryk og en utraditionel trippel-v struktur. Det store volumen er brudt op i en menneskelig skala, så det både indvendigt og udvendigt virker imødekommende og overskueligt.

‘Trippel-v løsningen betyder først og fremmest, at medarbejderne er placeret i kortere afstand af hinanden på uforstyrrede arbejdsøer, end i en traditionel kontorlænge. Det bidrager til kortere distancer, god intern kommunikation, visuel kontakt og videndeling afdelingerne imellem, ‘ fortæller kreativ direktør Kim Herforth Nielsen.

Implementeringen af et åbent kontorlandskab, og dermed en helt ny form for arbejdskultur og arbejdsidentitet, har således været integreret i den arkitektoniske udformning og hovedidéen bag bygningen.

Det nye hovedsæde er desuden resultatet af frugtbart samarbejde mellem 3XN og udviklingsselskabet Humlegården Fastigheder, som er bygherre på projektet.           

Læs mere om projektet

Tidslinje: 

Byggeopstart: april 2011

Færdiggjort: maj 2014

Officiel åbning: 20. maj 2014

Swedbank flytter ind d. 2. juni.

 

 

2014.05.20

info text

X > <